top of page
fysiskhälsa

Fysisk hälsa handlar precis som det låter om att vi tränar och äter. Men även sömn är viktigt för vår fysiska hälsa. Vissa tränar för att må bra andra för att de ska nå ett speciellt mål. Rekommendationen för vuxna att röra sig är 30 minuter varje dag och rekommendationer för barn är att Träna 60 minuter varje dag, men det betyder ju inte att man ska träna så hårt man kan varje gång, man tränar utan det är vardagsmotionen som är viktig viktigt.

 

Alltså till exempel att man cyklar när vi åker till skolan eller man istället för att ta hissen väljer trapporna.

Sömnen är jätteviktig för oss om vi inte sover så kommer din hjärna att kaosa och då kommer du inte kunna tänka. Hjärnan behöver oftast 8-10 timmar på sig för att vila och ta igen sig. Kroppen behöver naturligtvis också vila och återhämtning i synnerhet om man har tränat.

 

Sociala Media matar oss dagligen om hur vi ska äta och vilka vi ska följa för att få bästa resultat. Gör så här i 8 dagar så kommer du att se ut som en dröm.

Det stämmer ju naturligtvis inte. Men om vi skapar oss en vardag där vi inkluderar rörelse och bra kost så förstärkt det immunsystem frigör energi för bättre hy att bli mer produktiva och kan hanterar stress bättre.

 

 om vi inte håller en bra kost så händer detta, man kan få huvudvärk bli illamående  ofokuserad på dåligt humör sömnrubbningar man kan få diabetes och hjärtsjukdomar

bottom of page